Anna

Välkommen!

Äntligen hittade jag felet!

Publicerad 2009-12-29 11:49:39 i Allmänt,

Det är helt sjukt vad jag kan sova just nu! Har inte vaknat före halvelva en enda dag efter julafton och sen tar det en par timmar innan jag känner mig vaken. igår var jag till och med rädd för att jag började få tillbaka yrseln men den försvann i och med gårdagens skotertur. Tror att tröttheten beror på att hjärnan går på högvarv just nu. Det är så väldigt mycket att tänka på och som bekymrar mig en aning.

Ett orosmoln fick punkt i alla fall efter att ha kommit på felet. Min skoter har gått som ett arsel till och från den här säsongen. Den har gått bra precis då man startar men sen efter ett tag har den börjat att "bööööa" när jag har gasat på. Köpte nya tändstift för de såg minst sagt brända ut och höll inte riktigt tätt. När jag startade skotern sen och körde iväg gick den hur fint som helst. Glad i hågen trodde jag felet var avhjälpt men icke då! Sen började den att krångla värre än någonsin! Det blev faktiskt lite farligt att köra den för när den tappade gas kunde den hitta gasläge igen precis när det krävde lite precisionskörning så igår resulterade maskinhelvetet i att jag körde stutt i en stolpe, fastnade i ett dike och touchade i en sten så att skotern stack till skogs och jag flög av. Det blev mycket slita, släpa och dra i min skoter för att kunna köra igen. Efter avflygningen kom jag på vad felet var! jag har dödmansgrepp inbyggt i gashandtaget och något har blivit glappt så om jag lägger handen på gashandtaget så att reglaget trycks lätt nedåt så dör den när jag gasar, men om jag istället sätter dit tummen underifrån så att handtaget inte pressas nedåt så går den bra. Det var en otrolig lättnad att inse att det är ett "lätt" fel på skotern, tidigare hade vi börjat fundera på om det var variatorn och då blir det inte billigt att laga.

Nu har ICA-Ulf börjat att videoblogga också

Om två dagar är det nyårsafton och sen börjar ett nytt år som jag har stora förhoppningar inför. Vet inte varför men det bara känns i magen liksom. Som vanligt kommer jag inte att ge några nyårslöften för man håller de ändå inte. Nu ska jag jobba några timmar så att mitt team får någon lön nästa månad. Sen ska jag fortsätta min lata ledighet fram till 4 januari

Tjipp tjipp

Julrapport

Publicerad 2009-12-27 11:43:14 i Allmänt,

Längesen jag skrev något här nu. Det har varit fullt upp med både julförberedelser och umgänge den sista tiden. Julafton blev riktigt superbra. Min bror var här med mig, barnen och Skägget och vi hade det strålande bra. Storeman och brorsan hade så mycket gemensamt att prata om att de faktiskt glömde bort Janssonen i ugnen medan Skägget och jag var runt och tomtade en stund, men den blev god ändå!

På juldagen var vi till Segersta och åt mat med min pappa och fru samt träffade faster, farbror, kusiner och kusinbarn. Det blev en alldeles för kort stund med kusiner och kusinbarn men vi ska snart åka dit igen så att vi får träffas lite mer. Vid middagen fällde Lilleman julens roligaste kommentar. Han hade länge suttit och tittat på sin morfars snapsande till sillen och sa till sist: "Varför halsar du inte bara ur flaskan direkt...? Som riktiga alkisar gör" Alla utom morfadern bet sig i läppen för att inte skratta högt och så fäller Lilleman det sista dräpande orden " Ja??? Men allvarligt alltså!"

Det är så himla roligt att åka runt och tomta hos andra och få se barnens miner när de inser att det inte är morfar/farfar/pappa som är utklädd utan kanske faktiskt den riktiga tomten! På ett ställe vi kom till hade flickan i familjen sagt att i år skulle hon sitta i tomtens knä för hon visste minsann att det var farfar som brukar klä ut sig. När vi sen klev innan för deras dörr tittade hon på tomten och sen på farfar och så hörde vi henne säga  "Jag tänker INTE sitta i tomtens knä!!"

Annat som har hänt är att vi har fått en dotter. I och med detta har vi nu alltså fyra barn - två döttrar och två söner samt ett barnbarn. Familjen växer sig allt större!

Igår var vi på fest. Kung Sune fyller jämna år idag och vi hade äran att få vara med och fira honom. Det blev riktigt trevligt förutom att jag var så trött sen kvällen innan då vi blev kvar hos Susanne och Peter alldeles för länge. TACK Kungen för en Bra fest!

Nu ska jag jaga nya tändstift så att skotern går bättre så ska vi sen ut och trampa leder!

Spana in det här kattvideon, särskilt ca en minut in i klippet då en katt skrämmer iväg en björn från tomten:
Snart är det dags!

Publicerad 2009-12-23 17:32:33 i Allmänt,

Här hemma sprider sig dofterna av granbarr och nygjord skinka. Bara skinkan har svalnat en aning blir det sen årets skinkmackepremiär!

Skägget och jag har handlat allt som behöver (peppar peppar) och har nu julklappsinslagning innan granen ska kläs.

Önskar Alla en riktigt GOD JUL!

Send your own ElfYourself eCards

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela