Anna

Välkommen!

Nya vindar

Publicerad 2011-08-24 20:19:38 i Allmänt,

Jag har funderat länge på att flytta från Arbrå. När Storeman också ville det så bestämde jag mig för att göra slag i saken. Har stått i bostadskö för en fyra eller femma i Bollnäs i ett halvår och endast ett erbjudande har kommit där jag var som nummer 11 på tur att få lägenheten så det var helt kört. Så tipsade någon om att kontakta Helsingehus vilket jag gjorde men de hade inga heller. Tänkte i alla fall att jag skulle kontakta mäklare för försäljning av huset men hann inte förrän Helsingehus ringde på mindre än två veckor efter att jag ställt mig i kö och erbjöd mig en fyra mitt i centrum i Bollnäs. Efter att ha tittat på den var det bara att tacka ja och lösa husfrågan. Slängde ut en annons på Blocket och efter bara några timmar hade jag 10-15 svar och efter tre dagar hyresgäster jag ville ha så 1 november blir jag Bollnäsbo på Trädgårdsgatan =)

Mitt förbannade kylskåp här hemma håller på att driva mig till vansinne! det låter illa och det är andra omgången nu som det gör det. Den hade en lång period förut när vi lyckades få tyst på den men nu verkar den inte vilja ge vika så idag drog jag iväg och köpte ett nytt kylskåp. Jag tror jag får tinnitus snart på det befintliga! Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig så här nära inpå uthyrning men vad sjutton, jag kan inte låta mina nya hyresgäster få tinnitus också så det var bara att punga ut med pengar på ett. Det har verkligen varit ett sånt hushållsartikelår för mig nu. Först ny diskmaskin, sen ny dammsugare och till sist ett nytt kylskåp. Fattas bara att tvättmaskinen hinner ge upp också eller spisen...

Hysteriskt rolig helg!

Publicerad 2011-08-22 21:25:55 i Allmänt,

Kom hem på eftermiddagen idag efter en fantastiskt rolig helg med Helsingforskryssning. Det var jag och Sandra som drog iväg på en tur och ingen av oss var upplagda längre när vi skulle till och åka. Jag åkte på nåt magsjukeaktigt och var utslagen ända till fredag kväll och tänkte strunta i alltsammans men när jag kände mig pigg på lördag morgon tog vi beslutet att åka. Då vi kom tidigt till Stockholm gjorde vi lite shopping först och gick sen och satte oss på Beefeaters nära Centralen och drog ett gäng öl och hade spännande överhörning av diskussionen från ett bord intill. På båten fortsatte vi partajandet i hytten. Ingen av oss orkade äta middag så maten blev chips och ostbollar vilket inte var det smartaste draget. Det blev ett jädra ös på oss och vi begav oss upp till baren och karaoken där vi pratade med massa människor, sjöng Karaoke, hör och häpna! Det är något jag Aldrig har gett mig på men den här kvällen så skulle jag prompt göra det till och med. Kvällen slutade rätt tidigt för min del då jag blev sjösjuk så jag lade mig vid midnatt och sov som en stock.

Söndag morgon var vi uppe tidigt och träffade i hop med Miikka och Mammu som Sandra hade träffat på när jag sov. Miikka ville ha matsällskap så vi satte oss alla i en taxi och åkte till Mount Everest, en Nepalesisk restaurant. Mammu ville inte följa med för hon skulle till sin kärlek så hon drog med taxin. Precis när hon åkt visade det sig att stället inte öppnade än på ett tag så Miikka ringde en ny taxi och så drog vi iväg på irrfärd i Helsingfors. Till sist bestämde han att vi skulle köra take away och beordrade taxikillen till Lemon grass, ett litet hak med ljuvlig doft från maten de lagade för fullt därinne. Han beordrade taxin att vänta på oss och så gick vi in för att beställa. De hade inte öppet än heller! Men efter lite vädjande fixade de tre rätter åt oss och så drog vi iväg på nya irrfärder. Först till hans firma för att hämta båtnycklar och sen ut till en marina där han hade sin båt och så drog vi ut i Helsingfors skärgård. Solen hade spruckit fram medan vi fixade med allt och det var riktigt varmt och härligt.

Första stoppet blev Crystal Bay där vi åt mat, drack vin och cider och badade. Vattnet var ljummet och härligt! Sen drog vi vidare bort till Skiffers bar i Kaivupuisto innan det var dags för att hoppa på båten hemåt igen. Miikka körde oss ända in till båten. Sandra vågade inte hoppa av vid kajkanten där han hade stannat och jag tyckte att hon sjåpade sig och skulle visa att det visst gick. Jag klev upp, satte foten mot ett däck och skulle stampa av för att komma upp. Istället blev det den där klassikern när båten glider längre och längre ut från kajen och jag hamnade mer och mer i spagat. Allt gick i oerhörd slow motion och faktiskt visste jag redan innan jag tog det där steget att idag kommer jag att plurra. Jag kämpade som en jäkla idiot, ackompanjerad av Sandra och Miikkas oj oj oj oj blandat med fnissningar och till sist ramlade jag i med kläder, handväska och allt. Jag hann bara upp till vattenytan och drog ett andetag när jag började att asgarva. Jag skrattade så fruktansvärt att jag på allvar höll på att drunkna bara därför. Sandra försökte hjälpa mig men skrattade lika mycket hon. Miikka höll sig en liten stund, slängde ner en livboj som han tyckte jag skulle hålla i, sen lade han sig raklång i båten och garvade läppen av sig han med. Till sist tog jag mig upp igen och på nytt gjorde vi ett försök att komma upp och denna gång lyckades vi. Jag kom på att min nyinköpta, svindyra mobil låg i väskan och fick panik, slet upp väskan och där var allt dyngsurt, utom mobilen som knappt hade en vattendroppe på sig, otroligt! Lika min nyinköpta klocka fick sig ett rejält bad men även den fungerar klockrent. Min plånbok som också låg i väskan är lika blöt idag som igår så hur mobilen klarade sig så bra är ett under!

Min frisyr och make up var helt intakt trots att jag hamnade en bra bit under vattnet när jag plurrade. Tunikan jag hade på mig såg inte särskilt blöt ut heller så det var inte så många som märkte hur våt jag faktiskt var när vi gick mot boardingen på båten. På väg uppför trapporna och den långa transportbanan till båten skrattade vi hejdlöst hela tiden åt det som hade hänt. Inne i båten när jag gick på heltäckningsmattorna så blev det våta spår efter mig vilket fick oss att garva ännu mer!

Miikka har en fantastisk själ och är en fantastisk personlighet och det var ett sant nöje att tillbringa en dag med honom och det kan vi gärna göra om igen! Nästa gång hoppas jag att Mammu följer med oss också för hon var också helt kanonrolig =))


Det är mycket nu...!

Publicerad 2011-08-10 01:01:41 i Allmänt,

Min kalender blir allt fullare för var dag som går märker jag, både jobbmässigt och privat men värst är den privat faktiskt. Sen tre veckor tillbaka har jag inte en enda fri helg förrän 16 september. Roligt men spontaniteten i att svänga förbi XX för en fika eller ett glas försvinner lite. Hm... ta ett glas vin en kväll du och jag prata strunt? Ja men det skulle ju vara kalasroligt! Vänta så ska jag kolla min kalender... passar det med fredag den 18 november mellan kl 18-20? för sen har jag annat jag ska iväg på. Ja ni fattar va?

Jag har haft två trevliga helger i Stockholm de senaste helgerna. Sen väntar följande:
12-14 augusti - Helg i Nusnäs med bror och sambo, kusin och döttrar och så jag och grabbsen
20-22 augusti - Helsingfors med Sandra - Nån som vill hänga på? Vi köpte vår kryssning för en hundring : )
23-24 augusti - Stockholm med Sandra
24-26 (morgon) augusti - ev Stockholm själv eller något annat
26-27 aug Uppsala med Sandra
27-28 aug Stockholm och Dolly Parton på Globen med Sandra som fick biljetter till detta när hon fyllde år
30/8-1/9 augusti Seminarium Sociala Medier Stockholm
4-12 september - Kreta med barnen
13-14 september - Strategidagara med jobbet och övernattning i Gävletrakten

Därefter ska jag kunna vara lite social också ev... *L*


I övrigt har jag blivit erbjuden en lägenhet mitt i stan på gågatan i Bollnäs och vill nu hyra ut mitt hus - intresserad?
Hör av dig i så fall : )

Helgen som gick började jag med att åka in på Toyota och hämta bilen jag köpte dagen innan. Är jävulskt less på strulande bilar och nu kände jag att det var dags att ta tag i problemen och göra något åt det så sagt och gjort, stövlade in på Toyota, pekade ut bilen, sa Den vill jag ha men du får pruta lite och gjorde affär! Säljaren var så paff att det gick så fort att han bara gapade hahahaha. Sen drog jag direkt söderöver och  tillbringade helgen på Ekerö i trevligt sällskap. Tiden gick så fort att plötsligt var det söndag och dags att åka hem.

Nya bilen - en riktigt schteeekare hahahaha men jäkla pigg för att vara så liten!Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela