Anna

Välkommen!

RÖSTA nu Bollnäs och alla andra ute i vårt land!!

Publicerad 2009-01-31 17:25:00 i Allmänt,

Ikväll är det final och nu gäller det att rösta så att telefonerna brinner, så att Bollnäs kammar hem det här!

Det blir ingen skoter för oss ikväll, till Anders stora (skade)glädje, för ikväll blir det pizza, öl/vin och Körslaget på storbilds-TV på den lokala pizzerian, tillsammans med andra nervpirrande Arbråbor.

Hjälp nu Bollnäs att ta hem det här - rösta inte bara en gång, utan MÅNGA!

Vet inte vad ni känner men jag är SÅ nervös!

Tjipp tjipp och SKÅL på er!

Dagen till ära är här LILA!

Publicerad 2009-01-31 03:39:54 i Allmänt,

Ikväll blir det spännande.

Ska Bollnäs lyckas med bedriften att besegra Lag Erik i Körslaget? Det återstår att se.

Undertecknad kommer att tillsammans med Skägget sitta på Corner tillsammans med andra entusiaster och heja som sjutton och rösta som få på  Lag Hanna - LILA.

Därför är min blogg dagen till ära i Lila toner.


Nyss hemkommen från skotertur i skogen checkar jag nu ut och kastar mig i famnen på Skägget och John Blund


God Natt och Rösta i massor på Lila ikväll nu!  GO TEAM HANNA!


... och storkök och Cook and Chill är modellen sa du?

Publicerad 2009-01-29 20:39:48 i Allmänt,

Centrala storkök och Cook and Chill är dagen modell av matlagning för då sparar vi tid, pengar och resurser. Undrar hur de ekonomerna och näringsexperterna tänkte då? Hade de bara otur då de tänkte?

De som är vår framtid och våra juveler, de gamla som vi borde vörda och ta hand om och som har slitit ont för att vi ska kunna leva vidare som vi gör idag,  serveras näringsfattig mat lagad i stora centralkök och fraktas runt till flertalet skolor och servicehus. Inte är det något bättre med Cook and Chill heller, dyrare dessutom.

Om maten kunde lagas till på varje liten skola eller servicehus istället skulle den kunna göras med större kvalitet och till samma peng dessutom det har väl Bert Karlssons program om Skolmaten i Sverige bevisat? Ännu värre är att man i stora centralkök dessutom använder sig av halv- och helfabrikat istället för att ta hem och laga från scratch - så mycket mer näring, så mycket godare och inte alls dyrare - tvärtom skulle det kunna bli billigare i vissa fall.

Nu har debatten tvistats till ytterligare ett snäpp efter att bespisningspersonal smyfilmats då de plockar upp spagetti som ramlat i golvet, ovanpå en golvbrunn dessutom,  och stoppar det i kantiner för vidare färd ut till skolor.Såsen till spagettin behöver väl knappast redas? Den är väl full av hår, damm, mjäll och annat bindemedel...

Det är rent ut sagt vedervärdigt hur barn och gamla behandlas idag. Slussa ihop de alldeles för många i alldeles för trånga, grå, slitna och trista förvaringsutrymmen. Utfodra dem som vore de ohyra, ignorera deras känslor och behov så blir det säkert bra senare.... Det är ju fan så man mår illa.

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela