Anna

Välkommen!

Oj oj oj... nu är det mycket

Publicerad 2010-12-13 19:23:05 i Allmänt,

Hela november och början av december har jag gått omkring och bara pyst över att jag har sån kontroll över allt inför jul och har faktiskt för första gången på flera år nu njutit av den stundande högtiden. Så i förra veckan insåg jag att NU hopar det sig med en massa hinder för att jag ska hinna lägga in sill (jo det är ett Måste för köpsill är inte hälften så god), göra skinkan, fixa all julmat och allt det där som bara ska göras. Ovanpå det så ska vi ha "Stora" julmiddagen dagen före julafton då barnen åker till sin pappa på eftermiddagen på julafton.

I helgen som passerade nyss var jag hängig och konstig och spenderade dessutom nästan hela söndagen på julskyltningen här i Arbrå, för Skoterklubbens räkning. Den här veckan som är nu ska jag jobba i Gävle heldag en dag och på fredag åker jag hem från jobbet tidigare bara för att titta in hemma, hämta packning och dra vidare till Sollefteå för att stanna där hela helgen för handledarutbildning. Nästa vecka är jag hemma en dag och sen bär det iväg till Stockholm för en stor arbetssammankomst med återresa på onsdagen och sen på torsdag har vi vår julmiddag. Vet faktiskt inte hur jag ska få till det, men jag har ju lyckats förr så det ska väl gå den här gången också!

Vi har i alla fall löst vårt bilproblem nu. Ända sen jag började att jobba i Söderhamn har vi hankat oss fram med en bil, vilket inte alltid är lätt då Skägget rätt vad det är ska ut på andra jobb.  I förra veckan köpte vi en Berlingo som andra bil så blir det samtidigt en bra arbetsbil åt Skägget när han ska bort på jobb och en bränslesnål för mig när han inte behöver den.

I lördags var det nära nog att jag fällde en tår när det sista programmet av Så Mycket Bättre visades. Det är den bästa dokusåpa jag någonsinn sett! Dessutom visade den något av värde, värme och medmänsklighet - fantastiskt!

Nu blir det snart en dusch och sen ska jag bänka mig framför den gigantiska dumburken och skämmas inför alla underliga människor på Böda Camping samt följa min Maria Montazami på ännu en dag i USA.

Knäckäpplen som jag, med hjälp av Sandra gjorde till skoterklubbens julskyltningsstånd.Dålig bild från vårt marknadsstånd

 


Duktig Fågel!


Trött kille? Kul klipp i vilket fall som helst :)

Längesen jag bloggade igen nu

Publicerad 2010-12-04 11:59:13 i Allmänt,

Igår hade jag fest med mitt arbetsteam. Vi gjorde en variant av "Halvåtta hos mig". En tredjedel av teamet fick stå för förrätten, den andra för varmrätten och tredje för desserten. Själv gjorde jag all inhandling, fixade lekar och lite annat. Det var verkligen ingen lätt uppgift med inhandlingen! Hade med mig 5 enorma matkassar ut från ICA Kvantum och svetten rann!

Under kvällen som gick skulle grupperna bedöma smak, utseende/upplägg, dukning och samarbete. Sen hade de chans att håva in extra poäng genom frågesporter, musikquizer och refrängtävling. Det var full akvivitet och Jösses så skoj vi hade! När vi inte var så många kvar i lokalen städade vi ihop och så gick vi iväg på O'learys och strålade samman med ett annat team som var ute och fortsatte sen att ha skoj ända till stängning.

En annan rolig grej var tidigt på kvällen. Skägget ringde mig och berättade att den bult och bricka han hade beställt till sin skoter hade kommit till Maskincenter i Söderhamn och undrade om jag kunde ordna någon som kunde skjutsa mig för att hämta den. Sandra körde iväg mig. Hon hade precis kommit för att leverera lite grejer åt mig så vi drog iväg, jag i bara svart festklänning, rejält uppmakead och lite lätt salongsberusad. När jag kom in på Maskincenter vände sig VARENDA kund sig om och tittade på mig, den malplacerade personen i just det sammanhanget. ALLA där inne var vinterklädda, grå och blek och definitivt Nykter och såg ut att vara där i syften som passade in i sammanhanget. Där kommer jag med stora kliv i min korta klänning, nylonstrumpor och kraftiga make, genom butiken, fram till disken och ännu en gång blir jag uttittad men nu av personalen. En man tittade bort och stirrade på mig om och om igen. Kunderna vid disken vände sig om flera gånger och såg nästan chockade ut över min uppenbarelse. Han som hjälpte mig fanns sig i alla fall, skämtade och skrattade. När jag kom ur butiken bröt jag nästan i hop av skratt. Det kändes som att alla där inne trodde att de hade blivit utsatta för dolda kameran eller något. Snacka om att man kan bli SÅ malplacerad i fel miljö!

Den 18-19 december ska jag upp till Sollefteå för handledarutbildning. Jag ska blir utbildare för skoterförarbevis. Lite tokig tid är det, precis före jul men nu när den äntligen går och jag äntligen har fått klartecken på att jag har tillräckligt med pedagogik och erfarenhet av detsamma för att gå kursen är det lika bra att passa på innan Transportstyrelsen kommer på något annat. Sen hinner jag bara hem från Sollefteå så ska jag ner till Stockholm i arbetssammanhang så det gäller att se till att ha mycket klart inför julen för att inte behöva stå där dagen innan och ha ALLT kvar att göra.

Undrar vad den här kvinnan går på??

Tror den här tomten behöver Många koppar extra starkt kaffe

Han är ARG!

Kattslagsmål med kråkpublik

Har du sett den nya reklamen?

Plastflaskor har många återanvändningsområden - här är ännu ett exempel

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela