Anna

Välkommen!

Komplett måndagskoma

Publicerad 2009-11-30 19:19:25 i Allmänt,

Idag var det inte nådigt att kliva upp ur sängen. Hela helgen har jag sovit urkasst. Natten mot lördag drömde jag en massa otäckt hela tiden. Bland annat drömde jag att Skägget hade cancer och att vi hade insett att han nu bara hade en månad kvar att leva. Det var så himla verkligt och hemskt att drömmen har förföljt mig ända sen dess. Att jag dessutom har drömt sanndrömmar förut om sånt här gör det hela inte lättare precis.

Lördagen gick åt till att betala räkningar och att plocka fram lite julstämning. Det gick faktiskt smidigt och jag var färdig fortare än jag trodde. Precis som förra året bestämde jag mig för att bara plocka upp några få julsaker och inte alla kartonger med tomtar och pynt.

  


På kvällen åt vi mat tillsammans, Storeman,  Skägget och jag. Vi skulle bara ta det lugnt och lägga oss i hysad tid med tanke på att LAN-natten och mardrömmarna inte hade gett mycket sömn. Men så kom det ju finbesök och då kan man ju inte lägga sig. Först dök Märy Patrull upp.
En stund senare dök Pelle Patrull upp här hos oss, direkt efter en spelning
Till sist fick vi besök av Krogväktar'n som just hade avslutat sitt pass - Vitali
... och innan vi visste ordet av var klockan redan morgon, igen!

Söndagen var en seg dag och avslutades med att barnens farfar bjöd på julbord på Stiftsgården i Undersvik, trevligt!

Hittade den här videon på Youtube. Enligt en kommentar där så ska den tydligen vara gjord för internt bruk men jag måste ändå säga att liiite pinsam är den vare sig det var tänkt som reklam eller internbruk....


Nu blir det till att ställa ut soptunnan inför morgondagens kommande tömning, åka och slänga flaskor och metall innan nästa avsnitt av Ullared fortsätter.

Tjipp tjipp!

FredagsLan och pizzabak

Publicerad 2009-11-28 00:10:40 i Allmänt,

Idag är det fredag. Jag fick möjlighet att flexa ut lite tidigare från arbetet. Har inte kommit hem i rätt tid nästan en enda dag den här veckan så det var skönt att kunna gå tidigare en dag i alla fall.

Min bonustid ägnade jag ICA i Arbrå. Där strosade Skägget och jag runt för att plocka ihop ingredienser till pizza åt 4 tonåringar och oss två - ett helt regemente med andra ord. Trots att vi säkert gick tre varv fick Skägget åka tillbaka och fylla upp förrådet med bla mer jäst då vi insåg att pizzadegen inte skulle räcka. I skrivande stund håller jag på med pizza nr 4, denna gång ännu en i långplåtsformat. Har tidigare ikväll gjort 1 långplåt och två stora runda pizzor.


__________________________________________________________________________________________

Sjuk humor är en av anledningarna till att jag älskar min Skäggige fan så pass mycket. Ikväll när Skägget hade gått ut för att åka iväg och kompletteringshandla stod jag i köket och lade av värsta nysningen. En stund senare kommer ett sms på mobilen. När jag öppnar meddelandet var det från Skägget och det enda som stod var "Prosit"

Annat är hans omtanke. Om jag är riktigt pisstrött en vecka kan jag komma hem på fredageftermiddag för att upptäcka att han har städat eller tvättat undan tvättberget, bara för att han vet att jag upplever det som ett irritationsmoment men inte kommer att orka ta itu med det.

Sen gillar jag när vi tittar på humoristiska filmer/serier och rollkaraktärerna gör pinsamma grejer och Skägget bara inte kan titta, utan gömmer sig i huvan på luvtröjan och skrattar besvärat.

LOVE

____________________________________________________________________________________________


Får se när jag får sova inatt. Tonåringarna Lanar på övervåníngen. Egentligen är det ganska lugnt men det är lite svårt att somna när det rätt vad det är kommer ett  "MEN SKJUUUUUUUUT NU DÅ!!!!" eller liknande så djupsömnen infinner sig nog när de har somnat skulle jag tippa på.

 Nu ska jag och Skägget slötitta lite på Morgan Pålsson-filmen

Tjipp tjipp!

Mycket aj och gnäll har det varit...

Publicerad 2009-11-26 21:41:55 i Allmänt,

På tisdag morgon vaknade jag av att det kändes konstigt i ryggen. Satte mig upp efter att ha snoooozat ett antal gånger men fick lägga mig ner igen. Smärtan var enorm. Provade än en gång och lyckades då komma på fötter. Efter en natts sömn pockar vissa behov på liksom. Ojade och ajade mig ner i sittande position på porslinsstolen och insåg att jag inte kunde tömma någon blåsa. Det gjorde så ont att allt låste sig.

Stapplade tillbaka till sängen där Skägget som en räddande ängel svingade fram linimentet och strök på samtidigt som han i samma veva värmde på vetekudden. Låg en halvtimme till och försökte igen. Den här gången gick det lite bättre. Behövde dock hjälp med duschen. Tyckte det gick så pass bra att jag skulle försöka mig på en jobbdag. Hade dessutom ett viktigt besök så jag ville verkligen ta mig iväg.

Skägget skjutsade mig till jobbet och på den löjligt lilla sträckan mellan hem och arbete drog ryggen ihop sig så att jag var alldeles gråtfärdig. Tårarna rann när jag klev innanför dörren och det gick inte att låtsas som att allt var okej. Tack och lov har vi den fantastiska förmånen att ha en massör några gånger på jobbet och det här var just en sån dag. Änglarna måste dessutom ha tänkt på mig för första tiden hade varit upptagen, men någon hade strukit den och tiden blev min. Efter massage kunde jag hjälpligt sitta på stolar igen så jag var otroligt tacksam över vår fantastiska massageförmån må ni tro! Idag är jag nästan helt och hållet bra i ryggen igen.

Ikväll missade jag min bokföringskurs. Det var vaccinering på jobbet idag och hos mig finns några riktigt spruträdda som jag bara inte ville lämna ensamma. Det medförde att det blev för sent att åka på kurs men jag får se till att läsa ikapp så att jag kan hänga med nästa gång. Istället fick vi tid att åka hem till Tobbe och Theresia som för fem dagar sen fick sin lilla Elma och hon var en riktig sötnos där hon låg och sussade på mammas mage!

Vintern verkar än så länge utebli och jag som längtar så efter att köra skoter igen... Men ett är då säkert, rätt vad det är blir det i alla fall kallare och vägarna blir hala. Då kommer vi snart att få se saltbilarna längs med 83:an igen

Tjipp tjipp!

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela