Anna

Välkommen!

Venoferdags igen

Publicerad 2012-10-31 05:51:43 i Allmänt,

Jag skulle ju göra en omstart. Inte mycket fart på den här bloggen nu inte. Känner sånt enormt sug att skriva men så fort jg tänker, NUUUUU ska jag uppdatera bloggen! så låser det sig och allt som kommer ut blir banalt och trist a' la, Idag har jag ätit falukorv och makaroner och nu ska jag sova, hej hej alla bloggläsare! Hur intresseväckande är det att läsa?
 
I alla fall, när vi ändå är inne på ämnet vad-jag-har-gjort-idag-blogginlägg så var jag igår till HC för ny infusion av Venofer (intravenöst järn) och direkt på det var det ett uppföljningsbesök med min galne husläkare. Jag får testa järninfusioner för att se om det hjälper mot min RLS då jag börjar bli immun mot den medicin jag nu äter för att minska krypningarna. Benkrypningarna har dessutom förvärrats så pass mycket att det kändes som att benen levde ett eget liv i somras. De gick fullständigt bananas och på en bussresa till Stockholm hoppade jag runt runt i bussen och höll på att bli tokig. Till sist satt jag på golvet och stretchade med tårarna brinnande i ögonen och struntade fullständigt i att folk tittade konstigt på mig. 
 
Järninfusionerna har gett effekt direkt! Redan andra dagen efter första infusionen var jag milsvida bättre även om jag fortfarande får ta tabletter men nu hjälper i alla fall tabletterna och krypningarna är mycket mildare och kommer först framåt tvåsnåret på natten. Tidigare kom de redan vid sextiden på kvällen och hade det varit mycket sitta på jobbet på dagen så kunde det krypa på dagtid också och då ofta i kombination med krypningar i armarna, så mitt liv har fått en mycket större kvalitet så här! Inte nog med det så har järnet gett andra positiva verkningar också. Till exempel andas jag mycket lättare och behöver inte ta Bricanyl lika ofta. Det upptäckte jag när jag läste på järnbrist och såg att man kan uppleva det som svårt att andas (järn hjälper till med att transportera syret) och då insåg jag att jag nästan glömt bort vart jag har Pulmicorten och Bricanylen någonstans! Dessutom är jag mycket piggare och gladare så jag utbrister ett skriande HALELUJA! Det enda smolket med infusioner, och i det här fallet är det verkligen bagateller, är att jag är så fruktansvärt svårstucken att jag kan se ut som en välanvänd nåldyna eller som nån som går på heroin. Armarna blir sönderstuckna och jag har ständigt blåmärken efter misslyckade stickningar men det är en smäll jag tar med glädje! 
 
Jag för nu dagbok över hur krypningarna i benen är och har också fått i uppdrag att skriva ner min livshistoria från när besvären började och hur det har utvecklat sig. Detta för att man för visso har testat att ge järn till patienter med RLS ända sen femtiotalet men ingen riktigt stor och långvarig studie har genomförts för att se den verkliga effekten så därför ska jag dokumentera allt så att det finns underlag att använda sig av. 
 
Tydligen är det så att det blir brist på järnet i cellerna i hjärnan och järnet behövs  för att bilda dopamin. Dopaminpreparat är det man ger mot restless legs, t ex Sifrol som jag äter (Parkinsonmedicin). Inte undra på då om jag har brist på järn, att krypningarna kommer som ett brev på posten! Det som förundrar mig lite är att man inte har gjort ordentliga studier på detta långt innan, då olika läkare har testat att ge järn ända sen femtiotalet och då man uppenbarligen vet att järn behövs för att bilda dopamin. Istället ger man dopaminpreparat som är ett sypmptom på järnbrist, när grundproblemet skulle kunna åtgärdas genom att ge järn istället.Biverkningslistan för Sifrol är lång kan jag säga... mycket lång och det finns en hel del mindre roliga biverkningar som på sikt leder till att jag måste ta andra mediciner för att bli av med biverkningarna. Ja ibland är det konstigt hur den vanliga läkarvården fungerar men måste säga att den här gången är jag GLAD att jag blev lyssnad på så att jag fick testa för med det kom ett helt nytt liv! 
 
 

Äntligen fredag

Publicerad 2012-10-26 19:54:00 i Allmänt,

Som jag har väntat på att den här fredagen ska komma! Det har blivit minimalt med sömn men jag är förundrad över att jag är så förvånansvärt pigg ändå! 
 
Hm... loggade in här för att jag kände sån enorm lust att skriva en massa, kände mig inspirerad. Så loggade jag in  och då tog det slut på ord. Nu sitter jag här med en sjujäkla skrivkram! 
 
Och nej jag tänker inte skriva om det ni säkert är intresserade av att höra om.. åtminstone vissa som läser min blogg ;-)
 
Puss!

Ny vecka nya möjligheter

Publicerad 2012-10-15 19:29:38 i Allmänt,

Helgen som gått har både varit upplyftande och betungande på en och samma gång. Hade älskade Sandra här på besök både på fredagen och lördagen och det var ett tag sen vi fick chansen att umgås ordentligt nu faktiskt så det var riktigt mysigt må jag säga :) Det blev en sväng på Cielo på lördagen och det blev mycket trevligt må jag säga! Många bekanta ansikten och massor av skratt. Träffade min goa, älskade Mia också och det var verkligen inte igår! 
 
En sak jag har funderat på ett tag nu efter att jag en morgon kom på att jag behövde kokt potatis till min matlåda och därför valde ut små potatisar att koka på morgonen medan jag gjorde mig i ordning för jobbet. Jag valde just små potatisar och tänkte att det borde gå lite fortare men ack nej icke! Det tar ju nästan lika lång tid att koka dem som stora potatisar, varför är det så? Ja ja, det ÄR ett I-landsproblem jag vet, men har liksom inte kunnat släppa tanken på det. Det måste ju finnas någon formel att räkna ut det där, nån som vet?
 
Dagens I-landsproblem nummer två är den stundande PM Awards som jag ska gå på. Vad ska jag ha för kläder?? Jag skulle kunna ha samma klänning som på bröllopet men det skulle ju också vara rätt skoj med en ny klänning. Eller så ska jag ta den svarta osymetriska klänningen jag hade på mig när jag fotade mig på model lab-dagen. Hm... får fundera lite mer på det där. 
 
Dagens I-landsproblem nummer tre är den stundande flytten som kommer. Jag säljer nu av en hel del av mina möbler och tänker passa in mitt nya hem med lite nytt. Jag behöver köpa in en bäddsoffa till Lillemans rum, sängstomme till mig själv, fåtölj eller schäslong till vardagsrummet, byrå till mitt sovrum och en bra badrumsmöbel för lite förvaring och slutligen behöver jag en ny köksmöbel då mitt nuvarande köksbord är alldeles för stort. Angenäma problem att få köpa nytt men behöver ta det lite i omgångar för att få till det men jäklar vad skoj det ska bli att handla lite! 
 
Dagens I-landsproblem nummer fyra är mitt hår. Blekte utväxten jag hade och hade det i för kort stund med resultatet att jag är delvis pissgul i håret. Sist fick jag till det med hjälp av en mörkblond toning som efter en veckas urtvättande blev en snygg blond färg. Undrar om det fungerar den här gången också? Har egentligen ingen lust att att slänga i det där mörka men antar att jag måste om jag ska kunna se hyfsad ut. 
 
Ja ja, många I-landsproblem blev det men det är ju faktiskt lättare att fokusera på dem än de riktiga problemen vi har i världen för de är ju så krångliga så jag nöjer mig att fokusera på det lilla så får någon annan fokusera på det lite större just nu ;-)
 
Köpte tolv flyttkartonger idag så jag ska nog ta och packa lite lådor igen. Tänk vad underbart det är att flytta och flytta och flytta... NOT! Om jag bara kunde bestämma mig för att bo på ett ställe då. Ja se där, ännu ett I-landsproblem... 
 
tjipp tjipp!

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela