Anna

Välkommen!

Partylajt, rödvin och slalomåkning

Publicerad 2010-01-30 20:10:13 i Allmänt,

Igår slutade jag jobbet lite tidigare för att hinna göra iordning kvällens tilltugg. Det var dags för ett partylite igen. En timme innan det började fick jag fem återbud på raken. Känns inte så skoj när jag vet att säljaren åker nästan ända från Kilafors och så kommer det några få. Vi blev i alla fall 6 stycken innan det var färdigt och försäljningen blev bra så jag fick köpa produkter för hela 982 kr!

Efter partyt blev det lite minifest. Döttrarna hade tagit med sig en ungpöjk - Ante - som var jättetrevlig. En gäst, en mamma som inte är ute så ofta tyckte det var så gott med vin att hon däckade inne på toaletten och blev kvar där tills det var dags att gå hem. Idag när jag tittar på korten från igår så inser jag att hon nog däckade mycket tidigare än vad jag trodde för hon är inte med på ett endaste kort från kvällen!

Sandra, Lillemans nyaste syster, spelade både airhockey och Super Mario med honom. De kivades och slogs som värsta äkta syskonen! Lilleman skrattade så mycket att han kiknade ett flertal gånger. Sen långt innan var det bestämt att Lilleman skulle åka slalom i Koldemobacken med sin pappa och bonusmamma. När Sandra hörde att de skulle åka slalom så ville hon också följa med så de bestämde att hon och Lilleman skulle åka istället. Lilleman trodde inte på henne och sa att han minsann skulle ringa henne tidigt och terrorisera henne.

I morse strax efter åtta hörde vi Lillemannen prata i telefonen. Sen gick han ner och åt frukost och sprang tillbaka upp igen. Mobilen ringde på nytt och därefter hörde vi hur Lillen sprang ner i källaren och kom upp med en lättnadens suck. Skägget och jag frågade vad han gjorde och han svarade: "Sandra ringde och sa att det är -20 grader ute men att vi SKA åka slalom i alla fall så jag sprang ner i källaren och kollade så att alla grejerna var okej". Vid tio-halvelvatiden hämtades Lilleman upp av Ante och Sandra och så drog de iväg upp till backen alla tre.

Skägget och jag stoppade i oss frukost och drog sen upp till backen vi också. En stund senare dök Lillemans pappa och bonusmamma upp på skoter. De hade ringt på morgonen för att säga att det är för kallt att åka slalom så de ville ställa in. Men det blev visst spännande att se vilka Lilleman åkte slalom med så då tog de skotern dit istället...


Lilleman å Sandra              Lilleman å Märy
      Efter slalombacken åkte Tutte Familia till Corner och stöpte i oss en varsin Pizza. Därefter drog alla ungdomar, utom Lilleman, hem till Sandra så nu sitter vi här hemma och myser inne i värmen efter nästan en hel dag ute i kylan. I morgonbitti ska jag iväg och klippa håret. funderar på om jag ska köra samma frisyr en tredje sväng eller om jag ska klippa något annat. På dan sen blir det nog lite skoteråkning. Sist vi var ute och åkte i veckan hade det kommit några decimeter nysnö. Det var bara att stå och åka. gjorde misstaget att sitta ner i ett trångt parti så ena skidan gled naturligtvis utanför leden och rätt ner i den lösa djupsnön. När jag klev av maskinen stod jag i snö nästan upp till midjan! Var helt mör i ben och armar och kroppen var marinerad i svett då vi kom hem men det känns så skönt att fått jobba lite slut på kroppen! Få se om det blir åkning på sladdade leder i morgon eller om det blir mer spårkörning

Nu ska jag ta mig ett glas vin och njuta av lördagsfriden.

Kram till alla lördagsfirare!

Another boring day at home

Publicerad 2010-01-25 19:47:01 i Allmänt,

Förkylningen som bröt ut i fredags vill inte ge med sig. Nezeril, Bricanyl och Pulmicort är just nu mina bästa vänner och jag håller mig inom räckhåll för dem alla, dygnet runt. Trodde i morse att jag var mycket piggare men nu har det istället gått ner i luftrören och bronkerna så nu gäller det att jobba med att få luftrören rena innan det går över i en bakterieinfektion. Det är så jävla trist att vara hemma och hängig IGEN. Igår var Skägget ut och åkte skoter med Micke och Lena. De hade varit bort till Växbo och vänt och hade en kanondag på skoter medan jag låg på soffan och snöt upp 4 paket näsdukar och en hushållsrulle (jo, sant).

Storeman berättade att det hade varit stökigt här hemma när vi var till Norge och vände. Innan vi åkte frågade jag honom om han verkligen ville vara ensam, eller om han antingen skulle åka till pappa eller ta hit en kompis men han ville vara ensam. Jag ringde honom några gånger och det var skapligt lugnt, bara det vanliga skrapandet och dunkandet. Efter sista gången vi hade pratat och han var på väg till sängs började de härja som sjutton. Han sovrum är på övervåningen och nere på bottenvåningen lät det som att kylskåpsdörren öppnades och stängdes och att de gick runt över allt. Han gick ner, slog på TV:n för han hade ändå blivt klarvaken. Då gick de upp och klampade runt uppe istället. Så där höll det på halva natten, så när vi kom hem på lördagförmiddagen såg han lika trött ut som vi, stackarn.

I fredags ringde jag Arne för att höra om det dröjer länge innan han kommer och gör en utrensing eller om han helt enkelt har glömt bort. Då visade det sig att han har varit riktigt dålig hela hösten och vintern och att han fortfarande är det. Det var både en envis förkylning som inte vill ge med sig samt att han känner sig utbränd så allt ligger på is för honom till han orkar igen, men han hade inte glömt bort oss. Så fort han är piggare skulle han höra av sig igen.

Är det här vad man kallar ombytta roller?
Snacka om koncentration! Hon verkar inte märka ett dugg vad som har hänt. Tog ett klipp med dålig musik på, men det är helt klart det roligaste för spana in karlarna bakom henne!

Söndag och mitt huvud känns tungt

Publicerad 2010-01-24 13:28:14 i Allmänt,

I fredags fick Skägget ny budkörning igen. Han skulle leverera grejer i Trögstad, Norge, en nätt tur på 102 mil ToR. Jag följde med som sällskapsdam så att han skulle hålla sig lite mer pigg och alert under resan. Vi började vår resa med att stanna på Max och äta då ingen av oss hade ätit just nå't under dagen. Jag hade fått i mig en halv Grekisk sallad och det var det enda under hela dagen, så jag slafsade gladeligen i mig ett mål innan vi drog. Fulltankade magar och bensintank drog vi iväg. snön vräkte ner och Rävar och andra djur höll sig hellre på den plogade vägen istället för i skogen så det gällde att vara på sin vakt hela tiden. Vi tuggade på lite godis, drack vatten och hade det bra, men det kändes konstigt i magen hela tiden. Strax ovanför Torsby blev det tvärnit för mig. Skägget fick akut bromsa in och jag kasta mig ur. Där i mörkret längs med vägen tömde jag ur allt innehåll ur magen och sen blev det bara vatten för mig restan av natten. Har insett att det är skonkost som gäller för mig ett tag framöver. Hade redan börjat med att byta ut vanliga mjölkprodukter mot låglaktos/laktosfritt för att skona mig lite men nu blir det ett snäpp hårdare så att jag kommer på banan igen. Fet och stark mat ska undvikas å det grövsta då det är det som gör mig så krasslig.

Annars hade vi som vanligt när vi är ute och reser så har vi rätt roligt och skrattar åt och/eller spånar kring ortsnamn. Några vi såg under den här resan: Aplungsby - Tror inte jag skulle vilja bo där, Renstaden - där finns ingen skit (inga älgar heller för den delen), Svenneby - helsvenskt rakt igenom, ja ni fattar va? De roligaste spåningarna och namnen har jag tyvärr glömt. 

Klockan var efter tio på lördagmorgonen när vi landade i Arbrå igen. Arbrå Skoterklubb hade träff uppe vid vindskyddet längs med Harsaleden där de grillade korv och kolbullar men vi orkade inte åka upp, utan duschade och lade oss för att sova en stund. Strax före fyra på eftermiddagen väcktes vi av telefonen och passade då på att försöka vakna till liv. Det hade tydligen varit en 35-40 skotrar på träffen i alla fall så det var ju jätteroligt!

På lördagkvällen var vi bortbjudna till Skäggets brorson som hade födelsedagsfest med bastubad och badtunna och så hade han utlovat att vi skulle få smaka på goda singelmalter. Pöjken har hur mycket Whisky som helst. Varje resa han har gjort så har han köpt på sig nya flaskor så det är sanslöst många sorter han har. Vi bestämde oss för att gå dig men skippa bad och bastu då jag är brakförkyld och Skägget är på väg åt samma håll. Innan vi kom iväg dök först Märy och Johnna hit och sen stund senare kom Hanna och Mattias för att köpa lite vin av oss då de var vinsugna. Johnna och Märy skjutsade oss upp till brorsonen och blev kvar där med oss en lång stund. Hos brorsonen var det full fart och verkligen jättetrevligt. Synd att jag var så hängig, annars hade jag kunnat stanna hela natten. Istället tog vi det väldigt lugnt, sippade på några goda whiskysorter och hade det småmysigt. Tyvärr smakade all whisky lika för mig, typ inget alls, inte ens Laphroaigh som är så rökig så jag insåg att det inte var någon idé att bjuda mig på någon finwhisky och lade ner det efter en stund också. Dock visade jag ungdomarna hur man skulle göra i Singstar. Lyckades klå den bästa av dem! *L*

Idag skulle vi egentligen ut på skotertur med Micke och Lena men jag valde att stanna hemma. Måste försöka kurera mig så att jag orkar jobba. Skägget drog i alla fall iväg med dem så här sitter jag och är lite avundsjuk, men inser att jag behöver vara hemma om det ska bli någon ordning på mig någon gång.

Nu är det inne att gå naken
Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela