Anna

Välkommen!

Så var det helg igen

Publicerad 2012-09-29 21:56:12 i Allmänt,

När klockan ringde i morse vid halvnio fattade jag inte vad det var som lät. När jag till sist insåg att att det var väckarklockan på mobilen undrade jag först varför sjutton den ringde och sen trodde jag att jag hade försovit mig och satte mig på en millesekund rakt upp i giv akt i sängen, kom på att det var lördag och undrade muttrande för mig själv varför i hela fridens namn jag hade ställt alarmet på en lördag?? Till sist kom jag på att jag faktiskt skulle kliva upp och att det faktiskt fanns en anledning till att reveljen gick. Det var ju idag det var kursdags i Näsviken. 
Gårdagkvällen var en jobbig kväll som satte sina spår. Nej nej, inget festande eller annat partaj utan bara händelser som var utmattande för själen. Faktum var att jag var riktigt skakig i hela kroppen när jag gick och lade mig igår och  nu på morgonen var kroppen fortfarande ur balans och huvudet kändes både uppblåst och ihoptryckt på en och samma gång. Väl framme i Näsviken frågade Annelie om jag ville ha en kaffeslurk innan vi började för jag såg så trött ut, ja då förstår ni va?
 
Kursen var en healingkurs. Jag har gett healing ganska länge men har sen en tid tillbaka känt att jag vill gå en kurs för att få svar på lite frågor och få lite guidning i hur jag kan tänka, tolka och göra. Idag var det alltså dags att kursa med Anna-Lina Löfström som kursledare. Anna-Lina är verkligen en varm och behaglig person som lär ut med lugn och pedagogik samt ett unikt intresse för människor, det känns verkligen. när jag åkte hem framåt kvällningen var inte ett spår av min trötthet kvar, ingen hoptryckt-upplåst skalle, inget negativt! bara ren och skär lugn och ro i både kropp och själ, så skönt! 
 
Kan för övrigt rekommendera Näsvikens Energikälla. Du kan i samråd med Annelie snickra ihop egna kurser för dig och dina vänner, få hjälp att jobba med dig själv via hypnos, bli masserad och mycket annat. Titta in på hennes hemsida Näsvikens Energikälla
 
I morgon blir en röj- och tvättdag och sen packa för på måndagkväll drar jag iväg till Stockholmstrakter igen, närmare bestämt Alvik. Då är det dags för två dagars ledarutvecklingsutbildning igen. Gick min första omgång i början av året men uteblev vid tillfälle två då det privata livet pockade på och hade prio ett i mitt liv så nu börjar jag om på ny kula. Ser verkligen fram emot att få ta tag i det här programmet igen.  
 
Tjipp tjipp

Måndagsblå

Publicerad 2012-09-24 19:24:41 i Allmänt,

Så var det måndag igen. Jag har haft en rolig helg bortsett från en tönt när vi var på Cielo. Han var uppenbarligen sur på mig, varför vet jag inte men något har jag tydligen gjort fastän det nog är en par år sen jag träffade människan sist men han sprutade öl över mig och gjorde syrliga miner. Ingen förlust för mig, snarare för honom så jag lägger ingen större vikt på det, det är det inte värt. 
 
Många tankar snurrar just nu i mitt huvud. Flytten till ny lägenhet närmar sig med stormsteg,mycket på jobbet men inte övermycket och så en massa andra funderingar och tankar som snurrar. Det händer mycket själsligen helt enkelt och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det annat än att det bara är att flyta med och gilla läget. Så småningom ska jag väl hitta någon bra väg med allt det här. 
 
Lade upp en bild på Facebook på mig och Långa Farbrorn från i lördags alldeles innan vi skulle gå ut. Först på söndagen såg jag något jag inte tänkte på när jag lade ut den. Orb? Eller vad tror ni? 
 
 
 
 
 
 
I fredags fick jag intravenöst järn för att se om det kan hjälpa mot mina restless legs. Än har jag inte märkt att det hjälper fullt ut men jag klarar mig otroligt mycket bättre än tidigare. Jag har fått så pass liten dos än så nu följer en tid att ställa in vad som är rätt mängd för att det ska hjälpa. Däremot har jag märkt att jag är mycket piggare nu. En lång tid har jag känt mig väldigt trött. Det har inte spelat någon roll om jag har sovit bra eller inte så har jag känt en obeskrivlig trötthet. Jag har kopplat det med att benen har varit bråkiga och att jag har sovit oroligt även när jag faktiskt har sovit men inser nu att det är nog järnbristen som har gjort mig så här trött. Fantastiskt att kunna känna sig utvilad ibland må jag säga! 
 
Dags att göra lite middag här. 
 
Tjipp tjipp! 
 

Året som gått del 4

Publicerad 2012-09-22 16:12:29 i Allmänt,

När det är mig det handlar om så finns ofta mat och dryck med i bilden också. Jag älskar att äta, inte ensam men gärna samla ihop familj och vänner för att äta och dricka gott tillsammans. 
 
Ost är alltid gott och kan ätas tillsammans med annat småplock under många timmar, tillsammans med ett eller en par goda glas rödvin. Ostkvällar har det blivit några under sommaren. 
 
 
 
 
 
 
Blåbärsdrinkarna på Cielo satt som en smäck! Den blå färgen satt som en smäck på tungan också! 
 
ås
 
 
 
 
 
 
Efterrätt är aldrig fel. Här är det ananaspaj och glass efter en god hemlagad middag
 
 
 
Kalopskok. En hel gryta full blev det en helg när jag hade storkok... 
 
 
 
 
Basilika har varit ett flitigit inslag i sommar. Lidl har haft en fantastiskt fin krukbasilika till ingen peng alls till min stora lycka! 
 
 
 
 
Blåbärsplock. Av de vackra välsmakande bären kan man göra mycket skoj och mumsigt
 
 
 
 
 
Mysiga kvällar på balkongen har jag haft
 
 
 
 
 
Tapaskväll med Sandra... 
 
 
 
 
 
Kvällsfika i Narnia 
 
 
 
 
Fantastisk rabarberchutney på väg att koka ihop sig till lagom tjock konsistens
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela