Anna

Välkommen!

Etthundraförtiotvåååå meter - mitt sista bud!

Publicerad 2009-10-29 22:04:44 i Allmänt,

Läste i tidningen Ljusnan idag om att Mettalicas trummis Lars Ulrich och Justin Timberlake har en och samma stalker efter sig - en kvinna som är helt besatt av dessa två stjärnor. Ljusnan berättar att kvinnan nu har fått besöksförbud efter att hon bl a hade tagit sig in i Justin Timberlakes trädgård och vägrat gå därifrån. Tidigare har kvinnan åkt fast efter att ha förföljt Guns N' Roses frontman Axl Rose. Nu ligger en dom som säger att om hon kommer närmare än 137 meter från stjärnorna och/eller deras familjer så åker hon fast igen.

Jag har så svårt att förstå, samtidigt som det är fascinerande, hur en person kan bli så hänförd över en människa att hon/han förföljer personen vartän den går och till och med kan tro att det är hon/han som tillhör personen. Den förföljda människans familj kan bli ett hot för förföljaren till så milda grad att familjen hamnar i fara. Jag begriper inte vad som försiggår i dessa stalkers hjärnor.

Det här skulle jag kunna skriva spaltmeter om men nu var det egentligen inte det jag fastnade för i artikeln utan det faktum att hon har fått en dom som säger att hon inte får gå närmare än 137 meter. Hundratrettiosju meter! Vadan denna ojämna siffra? Har någon statistiker räknat ut att det är ok att släppa stalkers så pass nära inpå som etthundratrettiosju meter men att riskkalkylen sen pekar stadigt uppåt om det är etthudratrettiosex meter och 7 decimeter?? Fascinerande må jag säga. Eller är det månne så att 137 är ett heligt tal? eller var det en förhandling?
Justin: Jag vill få igenom att hon inte får komma närmare än 150 meter! Advokaten: 130 meter! Det är mitt sista bud!! Justin: Äh, kom igen! Det handlar ju om mitt liv här... 148 meter - mitt sista bud!! Ja så fortsatte de så där tills de var nere på 137 meter...

Kom hem från min bokföringskurs för en stund sen. Förra gången gick vi igenom och testade Balansräkning. Idag stod Resultaträkning på listan. Det är ROLIGT faktiskt. Det trodde jag aldrig. De två enda anledningarna till att jag valde att anmäla mig till kursen var för att kunna hjälpa Skägget och för att jag alltid stoppar mig själv att starta eget med argumentet "Jag kan ju ingenting om bokföring och då kan jag ju inte starta eget" Så nästa gång jag ramlar över en företagsidé så kan jag i alla fall inte skylla på att jag inte kan bokföring! Om jag kommer med nya bortförklaringar så har jag bestämt mig för att jobba bort dem också, nu läll!


Ja ja... blir det inget eget företag så kanske jag kan bli en Tore Tumör i alla fall, som freakar ut på pensionskuvertet där det bara står en massa nollor...


20 november är det premiär i Arbrå för Bröllopsfotografen där Pölsa spelar en roll och den ska jag inte missa! Om du gillade Smala Sussie ska du nog inte missa den här heller... Tjipp tjipp!


Många val blir det

Publicerad 2009-10-26 19:47:04 i Allmänt,

Igår kände jag inte alls för att vara hemma. Hade för ovanlighetens skull lust för lite Irl-shopping så vi åkte iväg till Valbo. Hittade lite kläder så nu är jag inte klädlös längre, vilket började bli ett nästan verkligt faktum. Gick en sväng på IKEA också så att vi fick titta lite på köksluckor till köket. Hade tänkt bygga om hela köket men nu har vi kommit på att om vi sätter in en bänkdel och överskåp på en ännu skåptom yta i köket så kan det bli riktigt bra ändå. Tänkte då passa på att byta köksluckor på de andra köksskåpen så att det blir enhetligt och så sätta upp väggskivor istället för det fula kaklet som nu sitter där. Har mer eller mindre bestämt mig för högblanka, svarta luckor. Lite hur det ser ut, fast i rött kan man se på IKEAS hemsida (kök nr 15 i bildserien, fast röda högblanka dörrar då)

Nu måste jag fundera ett tag på om jag väljer rätt eller om jag ska tänka om, men det känns som att det skulle kunna bli ett jäkligt läckert kök med lite nya luckor, väggfärg och tapet så jag ska ta en allvarlig funderare och välja och vraka lite mer. Varför finns det så många val ibland? Det blir ju så svårt att välja. Det tycker Jan Berglins Gubbar också.

På fredag ska jag och Skägget åka till Kroppsvårdsgården igen för spa och behandlingar. Skägget hade ringt och bokat idag och jag ser verkligen fram emot kl 14 på fredag då vi ska vara där. Det blir spa + två trettiominutersbehandlingar, shiatsu och massage.

Snart är det dags för Tinas cookalong och Färjan 3. Vi har inte bestämt oss för vilken vi ska titta på ännu. Ännu fler val. Innan kl är 20.00 måste jag bara titta på det här klippet en gång till och det var inget svårt val - kan ju inte sluta skratta när jag ser det - den stressade blicken, ansiktsuttrycket, blickarna han kastar över axeln, skriken han utstöter... ja allt!

Night folks!

Äntligen helg

Publicerad 2009-10-24 13:40:04 i Allmänt,

Det är tamejsjutton de gånger man inte alls är sugen på festligheter som det blir som roligast! Igår var vi bjudna på fest. Jag har haft en ganska hård och jobbig vecka, kände mig urlakad och irriterad när jag kom hem och ville helst flyta ut i och över hela soffan och sen stanna där resten av helgen.

Jag hann bara komma hem så vände det. Skägget hade varit och pratat med lokalhaket under dagen om att fixa till något extra. När vi kom dit fick vi de mest perfekta köttbitar jag har ätit på mycket länge! De smälte i munnen och smakade gudomligt! Till det vin och trevligt sällskap i form av min gubbe gjorde att jag smälte lika fort och lätt som köttet i munnen. Det här har förövrigt varit en riktig gormetvecka. I onsdags var jag med mina arbetskollegor på Järvägs i Ljusdal och fick då en helt fantastisk kräftsoppa till förrätt och en perfekt Tournedos till varmrätt.

Efter middagen åkte vi hem, svidade om, drack en G&T och så iväg på fest hos Helena. Trevligt värre var det. Sent på kvällen drog hela gänget iväg på det andra lokalhaket där vi drack öl vrålade med i trubadurens låtar och hade allmänt sköj! När de stängde ville vi inte att kvällen skulle vara slut så ett helt gäng följde med hem till oss där vi drack några öl till, spelade gamla sköna låtar. Våra efterfestare var dock inte lika pigga som Skägget och jag så vid fyrasnåret i morse försökte vi tala om att festen var slut men de hade liksom droppat av och knoppat in lite varstans i huset så till sist gick vi och lade oss med tanken på att de säkert hittar ut själva och de gjorde de för när vi vaknade hade alla gått.

Skön låt som man inte lyssnar på ofta längre (ska helst lyssnas på i surroundljud och på hög volym):
I torsdags var jag på min första kurskväll i bokföring. Vi körde balansräkning och för första gången någonsin förstod jag äntligen lite mer än tidigare! jag gick ekonomisk på gymnasiet och kunde då inte begripa hur kredit ibland kunde vara en ökning och inte en minskning. Nu känner jag mig riktigt taggad för nästa tillfälle faktiskt så får vi se hur kaxig jag är då.

Veckans favoritklipp blir definitiv de här coola bebisarna! Kan inte få nog av dem =)

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela