Anna

Välkommen!

Hysteriskt rolig helg!

Publicerad 2011-08-22 21:25:55 i Allmänt,

Kom hem på eftermiddagen idag efter en fantastiskt rolig helg med Helsingforskryssning. Det var jag och Sandra som drog iväg på en tur och ingen av oss var upplagda längre när vi skulle till och åka. Jag åkte på nåt magsjukeaktigt och var utslagen ända till fredag kväll och tänkte strunta i alltsammans men när jag kände mig pigg på lördag morgon tog vi beslutet att åka. Då vi kom tidigt till Stockholm gjorde vi lite shopping först och gick sen och satte oss på Beefeaters nära Centralen och drog ett gäng öl och hade spännande överhörning av diskussionen från ett bord intill. På båten fortsatte vi partajandet i hytten. Ingen av oss orkade äta middag så maten blev chips och ostbollar vilket inte var det smartaste draget. Det blev ett jädra ös på oss och vi begav oss upp till baren och karaoken där vi pratade med massa människor, sjöng Karaoke, hör och häpna! Det är något jag Aldrig har gett mig på men den här kvällen så skulle jag prompt göra det till och med. Kvällen slutade rätt tidigt för min del då jag blev sjösjuk så jag lade mig vid midnatt och sov som en stock.

Söndag morgon var vi uppe tidigt och träffade i hop med Miikka och Mammu som Sandra hade träffat på när jag sov. Miikka ville ha matsällskap så vi satte oss alla i en taxi och åkte till Mount Everest, en Nepalesisk restaurant. Mammu ville inte följa med för hon skulle till sin kärlek så hon drog med taxin. Precis när hon åkt visade det sig att stället inte öppnade än på ett tag så Miikka ringde en ny taxi och så drog vi iväg på irrfärd i Helsingfors. Till sist bestämde han att vi skulle köra take away och beordrade taxikillen till Lemon grass, ett litet hak med ljuvlig doft från maten de lagade för fullt därinne. Han beordrade taxin att vänta på oss och så gick vi in för att beställa. De hade inte öppet än heller! Men efter lite vädjande fixade de tre rätter åt oss och så drog vi iväg på nya irrfärder. Först till hans firma för att hämta båtnycklar och sen ut till en marina där han hade sin båt och så drog vi ut i Helsingfors skärgård. Solen hade spruckit fram medan vi fixade med allt och det var riktigt varmt och härligt.

Första stoppet blev Crystal Bay där vi åt mat, drack vin och cider och badade. Vattnet var ljummet och härligt! Sen drog vi vidare bort till Skiffers bar i Kaivupuisto innan det var dags för att hoppa på båten hemåt igen. Miikka körde oss ända in till båten. Sandra vågade inte hoppa av vid kajkanten där han hade stannat och jag tyckte att hon sjåpade sig och skulle visa att det visst gick. Jag klev upp, satte foten mot ett däck och skulle stampa av för att komma upp. Istället blev det den där klassikern när båten glider längre och längre ut från kajen och jag hamnade mer och mer i spagat. Allt gick i oerhörd slow motion och faktiskt visste jag redan innan jag tog det där steget att idag kommer jag att plurra. Jag kämpade som en jäkla idiot, ackompanjerad av Sandra och Miikkas oj oj oj oj blandat med fnissningar och till sist ramlade jag i med kläder, handväska och allt. Jag hann bara upp till vattenytan och drog ett andetag när jag började att asgarva. Jag skrattade så fruktansvärt att jag på allvar höll på att drunkna bara därför. Sandra försökte hjälpa mig men skrattade lika mycket hon. Miikka höll sig en liten stund, slängde ner en livboj som han tyckte jag skulle hålla i, sen lade han sig raklång i båten och garvade läppen av sig han med. Till sist tog jag mig upp igen och på nytt gjorde vi ett försök att komma upp och denna gång lyckades vi. Jag kom på att min nyinköpta, svindyra mobil låg i väskan och fick panik, slet upp väskan och där var allt dyngsurt, utom mobilen som knappt hade en vattendroppe på sig, otroligt! Lika min nyinköpta klocka fick sig ett rejält bad men även den fungerar klockrent. Min plånbok som också låg i väskan är lika blöt idag som igår så hur mobilen klarade sig så bra är ett under!

Min frisyr och make up var helt intakt trots att jag hamnade en bra bit under vattnet när jag plurrade. Tunikan jag hade på mig såg inte särskilt blöt ut heller så det var inte så många som märkte hur våt jag faktiskt var när vi gick mot boardingen på båten. På väg uppför trapporna och den långa transportbanan till båten skrattade vi hejdlöst hela tiden åt det som hade hänt. Inne i båten när jag gick på heltäckningsmattorna så blev det våta spår efter mig vilket fick oss att garva ännu mer!

Miikka har en fantastisk själ och är en fantastisk personlighet och det var ett sant nöje att tillbringa en dag med honom och det kan vi gärna göra om igen! Nästa gång hoppas jag att Mammu följer med oss också för hon var också helt kanonrolig =))


Kommentarer

Postat av: Kyd.blogg.se

Publicerad 2011-08-23 12:09:57

HAHAHAHA! Jag smäller av! Jag tänkte när jag läste... nä hon klarar sig, hon klarar sig men inte då =D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna

I den här bloggen finns en mix av dagboksblaj och fiktiva texter.Ibland dyker kanske en och annan dikt upp också men det är ju inte min styrka direkt så någon uppsjö av det lär du inte finna.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela